Hebben jouw medewerkers werkstress?

Hebben jouw medewerkers last van stress

Hebben jouw medewerkers last van werkstress? Heb jij als leidinggevende of HR-manager te maken met medewerkers die regelmatig kortdurend of langer ziek zijn? Hebben jouw medewerkers lawt van werkstress? Of  melden ze zich juist níet ziek, maar maken ze wel een overbelaste indruk? Je weet dat ze eigenlijk beter kunnen, maar je merkt dat dit niet goed lukt. Zouden de klachten te maken kunnen hebben met stress? En gaat het dan om tijdelijke overbelasting, chronische overspanning of zelfs een burn-out?

vrouw op kantoor leidinggevende

Stress op de werkvloer

Verzuim door stress of burn-out is een steeds belangrijker punt op de agenda van leidinggevenden en HR-professionals. Stressklachten worden vaak niet tijdig gesignaleerd door zowel leidinggevenden als medewerkers. Dit leidt tot chronische overbelasting, overspannenheid of zelfs tot burn-out, met verzuim tot gevolg. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst één derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim in Nederland ontstaat door stress op het werk. Daarmee is werkstress beroepsziekte nummer 1.

stress werkvloer medewerker

1 op 1 coaching voor leidinggevenden

Werkstress is beroepsziekte nummer één, met grote gevolgen voor de inzetbaarheid van medewerkers. Herken jij spanningsklachten bij de medewerkers in jouw team? Bij Je stress de baas leren we je in individuele sessies hoe je stress herkent, hoe je jouw medewerkers kunt begeleiden en hoe je daarbij je eigen positieve eigenschappen inzet.

We inventariseren eerst wat je nu al kan en doet. Naast actuele kennis over stress, spanning en burn-out is het belangrijk om met je medewerkers te praten over stress op het werk. In aanvulling op je eigen ervaring met gespreksvoering kan het handig zijn om specifieke vaardigheden op te doen die je hierbij helpen. Wij bieden je ondersteuning op maat: je ontdekt wat jij en de medewerkers in jouw team nodig hebben en je leert hoe je dit in de praktijk kunt brengen.

​Met de 1-op-1 coaching van Je stress de baas vergroot je het werkplezier en de duurzame inzetbaarheid van  jezelf en je medewerkers. We ontmoeten je graag in onze praktijk of op jouw werkplek. Maak nu een afspraak.

Voor jou en je medewerkers

Je stress de baas is er voor jou, maar ook voor je medewerkers. Zodat niet alleen jij, maar ook zij leren omgaan met stress op het werk en daarbuiten. Hierdoor verbetert de communicatie op het werk, met een betere samenwerking en minder verzuim als resultaat. Kies hieronder een traject voor jouw medewerkers.

Ik schiet minder vaak in de verdediging als mijn leidinggevende mij een taak geeft.

Paul (ICT'er), 42 jaar